Edemara 2013.05.11. 12:20

OSU!

A Csirkelövölde és a Guitar Hero Közös Gyermeke

osu1.pngBiztos vagyok benne, hogy sokatok ismer már valami ritmus játékot, mint például a Guitar Hero-t, az nyer, aki a legjobban tartja a ritmust és ezzel a legtöbb ponthoz jut.
Azt tán már nem is kell elmagyarázni, milyen jó is a kedvenc zenekarunkkal együtt „zenélni”.

osu2.pngDe most mit szólnátok ahhoz, ha a Guitar Hero-ba kicsi lövöldözést és egy kis keleti muzsikát kevernénk. Eme furcsa házasság gyermeke a mi témánk az „OSU”.

Nos kezdjük a legelejéről, az OSU egy olyan ritmus játék amelyben már nem a osu6.pngsíneken futó színes gombokra kell jókor ráütni, hanem az egér segítségével „lelőni” a képernyő valamelyik részén megjelenő dobokat, néha egy labdát végig kisérni a pályán és még ritkább esetben egy korongot eszeveszettül forgatni a minél több pont reményében. Persze zene ritmusára jönnek fel a leütendő pontok vagy kezdő pontok, még a osu4.pngpörgettyű is a megfelelő pillanatban jelenik meg. Bár először megkell szokni ezt a játékmenetet, de a nagyobb szinteken már kifejezetten magával ragadó kis játék, főleg ha a zenék és a pályák jól vanak párosítva (ugyanis a felhasználók készítik és teszik letölthetővé).

Az alapjátékmódon kívül van még más:

  • osu!mania ami lényegében olyan, mint a Gutair Hero
  • Taiko a legegyszerűbb két gomb nyomogatásából álló játékmenet
  • Catch the Beat melyben az égből eső gyümölcsöket kell összeszedni

Maga a letöltött játék nem tartalmaz Beatmap-ókat kivéve egy oktató pályát, ezeket a játék weboldaláról lehet letölteni ingyenesen. A beatpack lista hosszú, elsődlegesen keleti számokkal feltöltve de elvétve  nyugatival is találkozhatunk.
A játék tartalmaz még egy többjátékos módot ahol az ismerőseiddel mérheted össze a tudásodat ezen nincs is mit nagyon magyarázni.

Szerintem érdemes kipróbálni, főleg az Animés/mangás tábor tagjai fognak örömet lelni benne, de bárki nyugodtan megpróbálkozhat vele.

A felső képre vagy ide kattintva ráléphettek a hivatalos oldalra

osu3.pngosu8.pngosu5.png

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr1005294968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása