FFAndroidNetrunnerLogo.png

Isten hozott az Android világában, ez itt a jövő! Az emberiség kisebb-nagyobb sikerrel benépesítette a naprendszert, a Holdat és a Marsot is kolonizálták már. A terv, miszerint a vörös bolygót élhetővé teszik jól halad, de polgárháború tört ki, és ezért sok kupola épületet lezártak. A Földön egy hatalmas űr lift épült, az egyenlítő közelében elterülő New Angeles megalopolisban. Ezen a csatornán zajlik a naprendszer kereskedelmének jelentős része, amit a legtöbb ember csak úgy emleget az „égig érő paszuly”.

A számítógépek továbbfejlődtek a neurobiológia terén is. Létrehozták az agykontrol módszert, amellyel az emberi agy egy kifinomult elektronikus „elme-gép” interfész eszközzé alakult. Az egér és a billentyűzet archaikus relikviák már, gesztus beviteli eszközök és a virtuális kijelzők az általánosak manapság. Az elit felhasználók közvetlenül az agyukba kötik be a számítógépüket.

Hatalmas nagyvállalatok felügyelik a mindennapi életet: az élelmiszereket, a virtuális valóságot, a zenét vagy a munkalehetőségeket. A Jinteki és Haas-Bioroid újradefiniálták az élet fogalmát, önálló tudattal és mesterséges intelligenciával ellátott klónokat és bioroidokat hoztak létre. A Weyland cégcsoport tulajdonában van egy darab mindenből, ami felfelé vagy lefelé mozog a Paszulyon, és MINDEN felfelé vagy lefelé mozog a Paszulyon. Az NBN formálja meg, hogy mit gondolsz, és miről álmodsz, a világ legkiterjedtebb média hálózata van az ellenőrzésük alatt.

Mindenki a hálózatra támaszkodik, a mindent látó és mindent halló rendszerre, amely behálózza a Földet és kinyúl a Naprendszerbe is. Több adat áramlik át a hálózaton másodpercenként, mint amit valaha is feljegyeztek az első ötezer évben. Ez a felügyeleti hálózat, a pénzügyi rendszer, a könyvtár, a modern civilizáció gerincét képezi. És ez is az egyetlen gyenge pontja a cégeknek.

runner.jpg

A hálózat örökké fejlődik és mozgásban van, nem lehet teljesen pontosan behatárolni, vagy lezárni. Szélhámos operátorok - számítógépes szakemberek, hardverekkel, szoftverekkel, és a nyers tehetségükkel felszerelkezve - a rendszer terjeszkedését a saját javukra fordítják. Egyesek célja a rendszer megbomlasztása, információk nyilvánosságra hozásával az emberek fellázítása a képmutató vállalati vezetők ellen. Mások célja a haszonszerzés, értékes információk eladása, a cégek bankszámláinak leszívása. Míg egy másik csoport érdeke a „művészet”, hogy megnyilvánuljanak a hálózat közegében, hogy megmutassák, ők bármilyen információt meg tudnak szerezni. Bármi is a motiváció, e személyekben közös, hogy digitális függetlenségben élnek. Ők a Runnerek!

Tehát adott egy világ, melyben az Android: Netrunner játszódik. A kártyajáték aszimmetrikus mechanikára épül, míg a cégek azon dolgoznak, hogy tűzfalakkal megvédjék szervereiket és biztonságban tudhassák projektjeiket, addig a Runnerek pénzt gyűjtenek, hardvereket vesznek és programokat telepítenek, hogy megrohamozhassák a cégek szervereit és azokról információkat lophassanak el. A játék célja tehát Runnerként 7 -úgynevezett- agenda pontnyi információt ellopni, cégként legalább 7 angeda pontnyi információt biztonságban tudni.

Egy cégnek nehezen törhető, biztonságos tűzfalakat kell felhúznia, biztonságos forrásból pénzt áldozni a védelemre és felkészülni a támadó Runner bemérésre.

Egy Runnernek fel kell készülnie megfelelő törőprogramokkal, hiszen nem egyszerű átjutni a tűzfalakkal védett szerveken, ráadásul sose tudhatja, hogy egy bemérés után mikor kopogtat a rendőrség az ajtaján. Egy feltört szerveren előfordulhat, hogy egy féreg várja, ami olyan sérüléseket is okozhat, amiktől örökre a kibertérben ragad.

Ha kedvet kaptál, hogy az agyadhoz csatlakozva heckerkedj, vagy egy megacég szerverbiztonságát kiépítsd, akkor csatlakozz te is a M.A.K.SZ. Fan klub Netrunner játékosaihoz és gyorsan beletanulhatsz e fantasztikus kártyajáték szabályaiba.

 

                                                                                         Bólem

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr455428227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása