magic0.png

A Magic az egyik első gyűjtögetős kártyajáték, mely 1993-ban indult útjára, és azóta sok millió játékost és rajongót vonzott magához. A játék alapkoncepciója, hogy egy varázslót irányítunk, aki különféle varázslatok megidézésével próbálja meg legyőzni az ellenfél mágust.

Az alap kártyatípusok a Földek(Lands) és a Varázslatok(Spells). A földek adják a varázspontokat, a manát, mely szükséget minden egyéb kártya lehívásához. Körönként csak egy rakható le, kivéve, ha egy kártya hatása módosítja ezt. Minden egyes kártyalapon rajta van, hogy hány saját színű és hány egyéb (bármilyen használható, akár saját is) föld szükséges a megidézéséhez. A varázslatok több csoportra oszthatóak. A szörnyek(Creatures), melyek a közvetlen harc elemei, különféle képességek birtokosai lehetnek, ezek minden esetben megtalálhatóak a kártyalapon. A sima varázslatok(Sorcery), melyek egyszeri hatást fejtenek ki, és a játékos a saját körében játszhatja ki. A reakció kártyák(Instant), olyan varázslatok, melyen bármikor, akár az ellenfél körében is, kijátszhatóak. A varázsoknak(Enchantment), hosszan tartó hatása van, egészen addig érvényben maradnak, míg a lapot el nem távolítják a játékmezőről. Valamint a tárgyak(Artifact), melyek szintén mágikus, hosszan tartó hatást fejtenek ki.

magic1.jpgA játékban 5 alap fajtájú kártyát különböztetünk meg.

A Fehér az igazságosság, rend, egyenlőség, béke és gyógyítás színe. A szín erőssége a sok kiegészítő varázskártyában és a szörnyek képességeiben rejlik, melyek erősítik a védelmet és lehetőséget adnak a gyógyulásra. Hátránya, hogy sok erős és hasznos varázslata egyformán érvényes mindkét játékosra, nem csak a használóra.

A Kék az illúzió, logika, tudás és manipuláció színe. Alap elemei a víz és levegő. Lehetővé teszi extra kártyák felhúzását, az ellenfél paklijának eldobatását és szörnyeinek ideiglenes irányítását. Alapvetően a többi színnél gyengébb szörnyek jellemzik, cserébe viszont többnyire olyan különleges képességekkel rendelkeznek, amik miatt nehezebb őket blokkolni vagy éppen elpusztítani.

A Fekete az erő, nagyravágyás, halál, betegség, áldozás és önzés színe. Nem feltétlenül gonosz, a kártyái többsége erre utal. Erőssége, hogy könnyedén elpusztítja a szörnyeket, temetőbe küld az ellenfél kezéből kártyákat és a sajátjából hozhat vissza. A Fekete minden áron nyerni akar, ezért hozzáférése lehet a többi szín bizonyos képességeihez, de csak áldozatok árán.

A Piros a káosz, szabadság, düh, szenvedély színe. Az alap elemei a tűz, elektromosság és a föld. Főként szörny típusú kártyákat tartalmaz, melyek pár kivételtől eltekintve gyengék, de gyorsak. A Piros ereje közvetlen pusztításban rejlik.

A Zöld az élet, valóság, függetlenség és a fejlődés köré összpontosul. Magas manaköltségű, de erős lapok jellemzik, melyek a különböző képességeiknek hála nehezen is pusztíthatóak el. Sok kiegészítő varázskártya tartozik hozzá, amelyekkel plusz földeket tehetünk le, ezzel is elősegítve az erős szörnyek megidézését.

Léteznek még színtelen kártyák, melyek önmagukban, egyedül állnak, nem tartoznak egyik színhez sem, és a többszínűek, melyek megidézéséhez kettő vagy több féle föld szükséges.

A játékot könnyedén elkezdhetjük. Vannak ingyenes bemutató paklik, amelyeket be lehet szerezni és velük rögtön el lehet kezdeni feltárni a Magic rejtelmeit. Valamint szükségünk lesz még egy papírra, vagy dobókockára, ahol számon tartjuk az aktuális életpontjainkat, és sajnos angoltudás sem árt, ugyanis az összes kártyalap és útmutató angol nyelvű.magic2.jpg

Ryamein

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr65724859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása