makszfan 2013.05.09. 20:59

Ezeregy éjszaka, egy kicsit másképp

Magi: The Labyrinth of Magic

magi1.pngEbben a cikkben a Magi: The Labyrinth of Magic című mangáról lesz szó (Magi: A Varázslat Labirintusa). Ez az Ezeregy éjszaka meséinek a Japán manga feldolgozása, írója és rajzolója Othaka Sinobu. A sorozat 2009-ben indult, melyhez hetente jönnek ki új fejezetek, és jelenleg a 16-ik kötetnél tartunk (172 fejezet). Az első 85 fejezet magyarul is elérhető, az acteam.hu oldalon a Letöltések menüben megtaláljátok. Az őszi szezonban indították hozzá az animét is, ami a 18. résznél tart.

Ebben a világban az energiát a Rukh adja. Miután az emberek meghalnak, a lelkük visszatér a Rukhba, ami apró fehér lepkeszerű „lények” sokasága. A Rukhot csak a varázslók és a Magik látják alapesetben. A Magik olyan varázslók, akik be tudják fogadni a testükbe a Rukhot, így növelve saját erejüket. A feladatuk, hogy kiválasszák a királyokat, az ő jelöltjeikből válnak a legnagyobb birodalmak uralkodói.

A Magik az úgynevezett Dungeonok (katakombák) segítségével választják ki a jelöltjeiket. Ezek a Dungeonok hatalmas tornyok vagy bámulatos építmények a felszínen, melyeknek a belseje egy másik térben helyezkedik el és egy hatalmas labirintust formáz. Minden katakombának megvan a saját dzsinnje, mely a belső szobában lakozik, ahová csak csapdák és ellenségek hadán keresztül lehet eljutni, persze, ha megtaláljuk a megfelelő utat hozzá. Akinek sikerül teljesítenie egy Dungeont, ő lesz az adott dzsinn mestere.

Aladdin a történet egyik főszereplője, akinek eleinte egyetlen társa a furulyájában lakó dzsinn, Ugo. Aladdin a történet elején szabadul ki börtönéből, és szinte semmit sem tud a világról. Így találkozik Alibabával, aki nagyon jó barátja és társa lesz a további úton. Együtt teljesítik az Amon nevezetű dzsinn labirintusát és közben megismerkednek Morgianával, akit rabszolgaként tartottak fogva. Közös kalandozásaik során sok barátot és ellenséget szereznek, valamint a háttérben egy borzasztó összeesküvés bontakozik ki.

magi2.pngA történet folyamán még nagyon sok az Ezeregy éjszaka meséi szereplővel találkozunk, Sinbaddal, Jafarral, Scherezdéval és még sorolhatnánk.

Nagyon szép rajzstílussal rendelkezik a mű. A történetvezetés pazar. Szépen lassan adagolja Othaka az információkat, ettől lesz izgalmas. Minden egyes szereplőnek megvan a maga múltja és nehézségei, a karakterek nem csak rajzilag vannak jól kidolgozva. Az apró elrejtett részletek és utalások titokzatossá teszik az amúgy is nehezen megismerhető hatalmas világot. Egy mágiával és titkokkal bőven megfűszerezett világ, mely mindig tartogat az olvasó számára valami meglepetést.

Azoknak ajánlom, akik szeretik a fantasy világokat, egy kis történelmi behatástól sem riadnak vissza és kedvelik a titokzatos szépséget.

 

Ryamein

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr575291994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása