makszfan 2013.10.24. 02:15

Fractale

A Fractale egy fractale-2-0.jpg2010/2011-es téli szezonos anime, melynek alapja Hiroki Azuma, Mari Okada, Yutaka Yamamoto és Mutsumi Akasaki mangája volt.

A történet egy szigeten játszódik, ahol a Fractale, egy műhold vezérelt rendszer felügyeli az emberiség jólétét és életét. Ez egy virtuálisvalóság generátor és futárszolgálat egyben. A Fractale rendszerre egy egész vallás épült, mely fenntartja az emberekben a Fractalba vetett hitet. A rendszernek való hódolás mindennapi módja, hogy adott időben mindenkinek meg kell hallgatnia egy bizonyos zenét.

Egy nap Clain találkozik egy menekülő lánnyal, Phrynevel, aki még aznap éjjel eltűnifractale.jpgk a fiú házából és csak egy furcsa medált hagy maga után. Amikor hosszú vesződés után sikerül működésbe hoznia a medált, a kaland kezdetét veszi. Egy lány kerül elő belőle, aki Nessának hívja magát és Phryne hasonmása. Együtt elindulnak, hogy megtalálják az eltűnt lányt és fényt derítsenek a Fractale rendszer igazi jelentőségére.

A Fractale egy nagyon érdekes kérdéseket felvető utópisztikusnak nevezhető történet. A világ felépítése szinkronizál a fractale szó matematikai jelentésével is, azaz önhasonló, önmagát ciklikusan ismétlő világ (lásd: Wikipédia: Fraktál). Ajánlom mindenkinek, aki kicsit szeretne elgondolkodni, tényleg szükséges-e „agymosás”, hogy mindenki boldog legyen.

 

Ryamein

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr665596648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása