A BATár (=Baranyai Animbatár.jpge Társulat) 2007-ben jött létre Vörös Andrea (Seny) jóvoltából.  A társaság célja kezdetben a baranyai anime-rajongók összefogása volt, majd az első performance-os próbálkozás után alakult át cosplay csapattá 2008-ban. A tagok nagy része állandó (általában 7-8 fő), főleg családtagokból és barátokból tevődik össze a csapat. Jelenleg Avarosi Dóra (Westa), Egri Évi, Harmath Patrik (Patya), Szabó Andrea (Yunina), Vörös Andrea (Seny), Vörös Ferenc (Keptün Fecó), Vörös Péter és Tóka Eszter (Tike) alkotják a társulatot. Legutóbb a 2013-as tavaszi Mondocon-on Solymossy Gábor (Gabriel) csatlakozott hozzánk egy előadás erejéig, őt sokan fotósként ismerhették meg a conra járók.

Elsősorban performance kategóriában versenyzik a csapat, 2008 óta a legtöbb nagyobb conon indultunk. Számos díjnak lehetünk büszke tulajdonosai, mint pl. legjobb előadás, legjobb komikus előadás, közönség kedvence. Alapvetően humoros előadásokkal, paródiákkal szórakoztatjuk a conos közönséget, japán és nyugati karaktereket egyaránt megszemélyesítve.

2011 óta craftmanshippel is próbálkozik a csapat néhány tagja, 2012-ben megalakult a BATáron belül a lányok alkotta BATár Girlpower nevű formáció, akik már szintén több jelölést és díjat tudhatnak magukénak.

A cosplay számunkra nem csak magát a versenyzést jelenti, hanem az önmegvalósítást, a kreativitásunk szárnyalását, a baráti társaság összetartozását és persze az elmaradhatatlan BATáros hülyéskedést és vidámságot.

Pályafutásunk során eddig egyszer vettünk részt szervezői munkálatokban, a 2010-es pécsi nyári conon lehettünk a cosplay verseny szervezői. A 2013-as tavaszi Mondoconon pedig az a megtiszteltetés ért minket, hogy egy előadással megnyithattuk a cont.

http://www.batar.gportal.hu/

Avarosi Dóra "Wes”

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr615408737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása