Erre keresi a választ Obata Takeshi és Ohba Tsugumi szerzőpáros Bakuman című mangája. Többek között köszönhetjük az itthon is híres Death Note sorozatot. A sorozat 20 kötetet ért meg és idén futott az anime 3ik évada.

Most nem a fantázia földjére kalauzolnak bennünket, hanem megmaradnak a valóság talaján, de mégsem egy hétköznapi történetet mesélnek el.

Főhőseink nem mások, mint Mashiro Moritaka és Takagi Akito, akik némi mérlegelés után úgy döntenek, hogy egy mangaszerző párost alakítanak, Ashirogi Muto néven. Az ország legolvasottabb mangáját akarják közösen elkészíteni, miközben külön-külön a saját álmaikat is szeretnék valóra váltani. Sok érdekes történettel próbálkoznak, de vajon sikerülhet elérni a céljukat? Jó pár történetüket tényleg szívesen elolvastam volna…

Az érdekes témaválasztással bepillantást nyerhetünk a mangakészítés mindennapjaiba, láthatjuk, hogy valójában milyen sok munkával jár annak a pár oldalnak az elkészítése, amit mi pillanatok alatt elolvasunk. Nem is olyan egyszerű érdekes és befutott történetet írni, mint hinnénk. Hosszú és rögös út vezet a sikerhez, rengeteg buktatóval és reménytelen helyzettel, de a kitartó munka elnyeri jutalmát.

Ez egy nagyszerű történet kitartásról, barátságról és az álmok valóra váltásáról. Nem éppen komoly hangvételű, de mindig tartogat számunkra meglepetéseket és a szereplőknek új kihívásokat. Aki kicsit belefásult az életébe vagy szeretne kikapcsolódni, annak mindenképpen ajánlom. Merjetek nagyot álmodni!

Ryameinbakuman.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr805668555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása