makszfan 2013.12.19. 22:21

Varázslányok, új körítéssel

Mahou Shoujo Madoka Magica

A Mahou Shoujo Madoka Magica valami egészen új irányba terelte az eddigi megszokott varázslányos, átváltozós történeteket. Az animét a 2010/2011-es téli szezonban mutatták be, és eredeti ötlet alapján készült. 12 részt készítettek belőle, valamint 3 filmet, melyekből az utolsót pár héten belül mutatják be Japánban.madoka1.jpg

A történet főszereplője Madoka Kaname, aki egy teljesen átlagos, hétköznapi iskolás lány egészen addig, míg bele nem botlik egy furcsa lénybe, aki az ő segítségét kéri. A lényt Kyubey-nak hívják, és felajánlja Madokának, hogy egyetlen kívánságáért cserébe a létező legerősebb varázslánnyá változtatja.

Ebben a világban a varázslányok feladata, hogy a boszorkányokkal harcoljanak, akik a saját dimenziójukból támadják meg az embereket, öngyilkosságba kergetve őket. Bizonyos esetekben a boszorkány a halálakor Grief Seed-et (Nyomorúság Magva) ad, amivel a lányok megtisztíthatják és felerősíthetik az erejüket.

madoka2.jpgKülönleges világot és rajzstílust kapunk, a boszorkányok saját dimenziója pedig igazán elképesztő. Lenyűgöző és igazán a történethez illő a zene is, ami nagyban megtámogatja a történet komorságát. Rengeteg fordulat okoz nekünk meglepetést és sötét titkokra derül fény, valamint kis barátunk Kyubey sem olyan ártatlan, mint amilyennek elsőre látszik. Aki egy pörgős, de nem éppen vidám hangulatú animére vágyik, az mindenképpen élvezni fogja!

Ryamein

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr725700210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása