makszfan 2013.11.06. 13:25

Gamer Station

Batman, Arkham Origins

GS.JPG

http://playingdaily.pl/wp-content/uploads/2013/04/logo-xaluzm.jpg

Batman idén ismét visszatér, azonban az Arkham-széria nem folytatással bővül, az Origins ugyanis az előzményekre koncentrál, ráadásul az eddigi részeket készítő Rocksteady helyett a WB Montreal áll a kormányrúdnál. Előzetesünkben részletesen kivesézzük a Denevérember októberben érkező régi, mégis új kalandját.       

Ben Mattes producer a ’80-as évek egyik meghatározó képregénysorozatát, a Legendbatman1.jpgs of the Dark Knightot jelöli meg a fejlesztés elsődleges ihletforrásként, azt a különleges szériát, ami debütálásakor azzal vitt színt az önismétlővé vált Batman képregények világába, hogy újfajta szemszögből, a korábbiaknál jóval sötétebb tónusokkal mesélte el a Sötét Lovag korai éveit, az első találkozását olyan ikonikus figurákkal, mint Pingvin, Rébusz, vagy épp az ősellenség Joker. Az Origins pedig úgy akar viszonyulni a korábbi Arkham-játékokhoz, mint ahogy a Legends of the Dark Knight viszonyult az átlag Batman képregényekhez: egy kis frissességet kínál, az „elsőzés” élményét, ám mindezt úgy, hogy közben hű marad az Arkham-kánonhoz.

Karácsony éjjel nemcsak a főhősre vadászó komolyabb ellenfelek miatt lesz meghatározó, hanem azért is, mert Batmannek kezelnie kell az ebben az időszakban még őt hajkurászó rendőröket, le kell csapnia a teljesen piti, illetve az egymással háborúzó bűnözőkre, s mindezek mellett még arra is rá kell jönnie,hogy az alvilág által is rettegett Black Mask miért tűzött vérdíjat a fejére. Az első lépés ennek kiderítésére a város legnagyobb fegyverkereskedőjének, az utcai bandákat mordályokkal ellátó Pingvinnek a felkutatása.

batman2.jpgA játék elején a rendőrség semmit nem tud rólunk, fogalmuk sincs, melyik oldalon állunk, ám ez a bűncselekmények kezelésével szép lassan megváltoztatható, a játék végére akár teljesen átformálhatjuk a kék kabátosok véleményét a Sötét Lovagról. Ezt hivatott segíteni a játék vadonatúj Most Wanted rendszere is, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a fő sztorivonaltól elszakadva eredjünk olyan ikonikus rosszarcok nyomába, akiknek semmi köze Black Mask tervéhez. A körözött egyének begyűjtésével ráadásul nemcsak a megítélésünkön javíthatunk, de vadonatúj fejlesztésekhez és hasznos kiegészítőkhöz is juthatunk a segítségükkel.   

Arról nem is beszélve, hogy az utcák megtisztítása hatással van Batman megítélésére is. A játék elején a rendőrség semmit nem tud rólunk, fogalmuk sincs, melyik oldalon állunk, ám ez a bűncbatman3.JPGselekmények kezelésével szép lassan megváltoztatható, a játék végére akár teljesen átformálhatjuk a kék kabátosok véleményét a Sötét Lovagról. Ezt hivatott segíteni a játék vadonatúj Most Wanted rendszere is, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a fő sztorivonaltól elszakadva eredjünk olyan ikonikus rosszarcok nyomába, akiknek semmi köze Black Mask tervéhez. A körözött egyének begyűjtésével ráadásul nemcsak a megítélésünkön javíthatunk, de vadonatúj fejlesztésekhez és hasznos kiegészítőkhöz is juthatunk a segítségükkel.                                                                                                                        

 VIDQU

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr285617986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása