Az utóbbi időkben ismét sikerült pár izgalmas és kellemes kalandon részt vennünk, és ahogy lenni szokott most se maradtunk vicces jelenetek nélkül:

 

Kitti és Kristóf karakterei a városi őrség föld alatti fogdájából akarják kimenteni Szabolcs karakterét. Az első lépcsőfordulóig viszonylag simán eljutnak, de nem sikerül lopakodniuk, ezért egy hang megszólal az alsó szintről:

- Ted, te vagy az?

Kitti odasúg Kristófnak:

- Te válaszolj! – mire Kristóf:

- Nem!

A vészjelző harang szinte azonnal megszólalt az épület tornyában. A többit a fantáziátokra bízzuk. :)

 ez.jpg

Második történetünk egy kissé morbid, de pontosan illik a cikk címéhez. Játékostársunk karakterére egy ősi vár titkos alagútján járva egy Moronna támadt. A lény lapos, lángos szerű, de szívókorongjaival jól rá tud tapadni az ember testére. A játékos gondolkodás nélkül támadott a saját karján lévő lényre, de előtte bejeleltette, hogy Pusztítást használ (ez pluszsebzést jelent túlütésnél). Természetesen túlütötte (ez azt jelenti, hogy Életerő Pontot sebez rajta, amiből a lénynek viszont csak 4 volt), majd kidobta a sebzést, ami 16 lett. Ennek egyenes következménye volt, hogy sikerült a lénnyel együtt a saját karját is levágnia. Szerencsére a velük lévő pap meg tudta gyógyítani, de sajnos a kalandot fél kézzel vitte végig a karakter.

A játékostársak és a kalandmester együttérzése kitűnt abból is, hogy negyed órán át csak félkarú szóvicceket sütögettünk el. Ezeket most nem írnám le, de a szituáció valóban poénos volt, és mindenki együtt nevetett, nem a játékos kigúnyolása volt a célunk.

 

Ilyen és hasonló szituációk miatt tud még ennyi év után is érdekes lenni a szerepjáték a számomra.

                                      HN

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr155636297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása