A mostani témánk egy nem játszható, a játék szempontjából mégis érdekes faj. Ezek az úgynevezett aquirok. Az elnevezés tulajdonképpen inkább gyűjtőszó, az egy bizonyos tulajdonsággal bíró fajok csoportjára. Ez nem egy konkrét faj, hanem olyan ősi, őskori mágiát használó lények gyűjtőneve, melyektől mindenki retteg Ynev szerte. Ennek pedig egyetlen oka van, a nyelv, amin ők beszélnek.

Az aquir nyelv, azon kívül, hogy humanoidok számára szinte megtanulhatatlan, mágiát hordoz magában. Használójuk csupán a szavak, és a saját testében előállított és tárolt, úgynevezett Od segítségével a „hétköznapi” mágiánál sokkal erősebb és pusztítóbb hatásokat tud létrehozni. Olyan erő ez, mellyel szemben a hagyományos mágia-ellenállás nem működik. Ami még kellemetlenebb, általában közvetlen hatással van az emberi testre.

A nyelvnek több, különböző fokú dialektusa van, ami meghatározza azt, hogy a benn foglalt mágia milyen hatásfokkal jön létre. Természetesen minél magasabb fokon ejti ki egy aquir a hatalomszavakat, annál pusztítóbb az eredménye is. A legmagasabb szinten ez általában azonnali halált jelent. A hatalomszavak ráadásul a manaörvényt is összekeverik, ezáltal a varázslatok létrejöttének lehetőségét is csökkentik.

auqu.pngEzek a lények szerencsére elég ritkán, és többnyire csak néhány közismert helyen fordulnak elő. Ediomad és Krán barlangjaiban, a föld mélyén élnek. A legerősebbek év tízezredek óta léteznek, élnek és sokszor pusztítják is egymást. Szerencsére az emberi faj nem érdekli őket, saját belső ellentéteikkel vannak elfoglalva, vagy örök ellenfeleik, az elfek ellen ármánykodnak. Ezért szerencsére hétköznapi kalandozó ritkán találkozhat velük, ők is leginkább akkor, ha a fent említett helyek valamelyikér merészkednek. Néha azonban más, akár emberlakta vidékeken is megfordulhatnak, főleg a szolgasorban élő aquirok, de egy átlagos kalandozónak ők is halálos ellenséget jelenthetnek…

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr725293895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása