M.A.G.U.S. kaland 2-3. szintű játékosoknak

Helyszín: Valahol a Déli Városállamok területén

 BW043.jpg

Előtörténet:

Korden on Diez atyja haláláról értesülve hazatér sok éves útjáról. Az apai örökséget nagybátyjától, Omriko on Dieztől, a város helytartójától kell átvennie. Amire még ő sem számít, hogy a bácsikája nem szeretné a hatalmas földbirtokot kiengedni a kezei közül Ezért úgy dönt, hogy a környéken garázdálkodó útonállókkal elraboltatja az unokaöccsét. A gyilkosságtól azonban irtózik, egyelőre nem akarja saját rokona vérét ontani. Amíg eldönti, mi legyen a sorsa, a banditáknál raboskodik.

Hogy szavatolja az akció sikerét, két megbízható emberét Korden elé küldi, akik a kíséretének tagjai lesznek. Az ő segítségükkel sikerül emberáldozat nélkül lebonyolítani az emberrablást, egyszerűen leütik a nemessel tartó két testőrt.

Korden on Diez 5 fős kísérettel utazik. Egy kocsis, 2 predoci vértes és nagybátyja két embere van vele, akik íjászok. A rablás előtti éjszaka a Tarok városa előtti utolsó fogadóban szállnak meg. Itt csatlakoznak a kalandozók.

 

A kaland:

A Fogadó a féllábú vándorhoz az utolsó pihenőhely Tarokig. A tehetősebb emberek itt szállnak meg. A kereskedők is szeretik itt álomra hajtani a fejüket, mert az árujuk magas falakkal körbevett udvaron tudják tartani éjszakára. Remek lehetőség a kalandozók összemesélésére, akik valamilyen célból szintén Tarok városába tartanak. Ez lehet valami megbízatás, rokoni látogatás, vagy valami helyi nevezetesség, esetleg vásár felkeresése.

Vendégek a fogadóban:

Természetesen Korden és kísérete a fogadóban tartózkodik, mikor a kalandozók megérkeznek. Ő maga már felment a szobájába pihenni, de az embereivel beszélhetnek. Ugyan egy asztalnál ülnek, de a két íjász láthatóan feszültebb, nem oldódtak úgy fel, mint a két vértes. (Nem csoda, másnap reggel kell végrehajtani az emberrablást). Ha a kalandozók megpróbálnak szóba elegyedni velük, a két íjász udvariasan elköszön és távozik, fáradtságra hivatkozva.

A vértesek maradnak, esetleg kockázhatnak. Fejenként 3-3 ezüstöt lehet tőlük elnyerni, tovább nem játszanak. Sikfri és Bardo a nevük. Bardo kezén egy nagy, arany pecsétgyűrű látható, amin egy családi címer, egy szarvasagancs látható, az agancsok közt pedig egy rubin.  (500 arany értékben, 2. fokú értékbecslés kell hozzá, hogy megállapítsák) Ha rákérdeznek, elmeséli, hogy régi, családi darab, több mint ezer éve a legidősebb férfi viseli a családban. Nagyon büszke rá. (Ha el akarják lopni, akkor +50%-os nehezítéssel lehet próbálkozni.) Nem valószínű, hogy sikerül, de ebben az esetben nekitámad a tolvajnak. Nem öli meg, csak addig üti, míg az Fp-i fele el nem fogynak. Ha mégis ellopnák, akkor öt óra múlva visszakerül hozzá (szimpatikus mágia).

Beszélgetés vagy kockázás közben elmondják, hogy miért vannak úton, kit kísérnek, és miért megy a városba. A kalandozókat nem tekintik ellenfélnek (nem is azok nekik), ezért kedélyesen elcseverésznek. Ha megkérdeznék a kalandozók, hogy velük tarthatnak-e, udvariasan, de nemet mondanak rá. Az uruk nem szeretne útitársakat maga mellé. Meglehetősen magának való ember, mint mondják.

A fogadó többi vendége:

Egy asztalnál két favágó üldögél, valahol az erdőben lehet a tanyájuk, de betértek pár kupa borra a fárasztó munka után. Ha szóba elegyednek velük, megtudhatják tőlük, hogy a városba vezető úton haramiák vannak. A városi gárdisták nem bukkannak a nyomukra. Ha kerülő út felől érdeklődnének, közlik velük, hogy a közeli mocsár miatt nincs más út. Ha a rablók szálláshelye iránt érdeklődnek, akkor homályos célzásokat hallhatnak, hogy a „láp az otthonuk”, de mást nem mondanak erről. beszélnek még erdei manókról, akik elcsenik a szerszámaikat. Esetleg fura, szárnyas lényekről, de több használhatót nem mondanak.

Egy másik asztalnál három kereskedőnek tűnő férfi ül, azon vitázva, hogy nem kellett volna kifizetni a banditáknak a „vámot”, mert 3 aranyat akasztottak le róluk. Kettő csitítja a harmadikat, hogy még így is szép hasznuk lesz, és hogy jobb a békesség, így legalább útjukra engedték őket. Az nehezen nyugszik bele a hallottakba. Tőlük szerezhetnek értesülést először az útonállókról! Ők a városból jönnek, nem túl beszédesek, de elmondják, hogy az útonállók 5-en voltak.

Az egyik sarokban két fekete csuklyás, fegyveres marcona alak ül. Senkivel nem beszélnek, ha odamennek hozzájuk, idegen akcentussal finoman elutasítják a közeledést. (A kereskedők titkos kísérete, akik távolból követik őket, hogy ne sejtsék, milyen értékes a szállítmány.) Két 10. szintű gorviki fejvadász. Nem tanácsos beléjük kötni. Ha megtámadnák őket, először puszta kézzel harcolnak, nem akarnak feltűnést kelteni és embert ölni, nehogy felhívják magukra a figyelmet. Ha mégis megtámadnák őket, akkor elveszik a támadók fegyvereit és nem is adják nekik vissza!

Ennyi vendég kevésnek tűnhet, de ne feledjük el, hogy 3-4 játékos fog egymástól függetlenül a fogadóba érkezni és nem lehet tudni, hogy ki hova ül le. Célszerű egy vázlatot készíteni az ivóról. Lent 6-8 asztal van. Egy söntés 5-6 székkel. Fent az emeleten 10 szoba, 1 a báróé, 1 az íjászoké, 1 a vérteseké és egy a kereskedőké, egy másik pedig a gorvikiaké.

A kocsmáros és egy fiatal pultos lány a személyzet az ivóban. A konyhában a kocsmárosné dolgozik egy másik lánnyal. Kint, a fiaik ügyelnek a lovakra és a kocsikra. Ők is ketten vannak. Az este folyamán a kocsmáros megemlíti nekik, hogy ha a város felé tartanak, akkor vigyázzanak, mert banditák fosztogatnak. Nem ölik meg az utazókat, csak „vámot” szednek tőlük, mindenkitől egy ezüstöt kérnek. (Ez is magyarázat rá, hogy miért vannak ilyen kevesen a fogadóban.) Romlik az üzlet, mióta garázdálkodnak. (A helytartó leveszi a felét a „vámnak”, ezért nem tesz semmit, de erről más nem tud).

Célszerű finoman sugalmazni, hogy útitársakat kéne keresni, mert egyedül nem biztos, hogy sikerül átjutni a banditákon. Hacsak nem fizetnek nekik.

 

Reggel:

Az a kalandozó, amelyik elsőként kel (ha nem együtt indulnak) még láthatja, ahogy a hajnali órákban a báró a kíséretével elsiet a fogadóból. Nagy, négy lovas hintóval utazik, mellette a kísérete. Elöl a vértesek, hátul az íjászok lovon. Ha együtt indulnak, akkor lehet, hogy csak a fogadós meséli el nekik, hogy már elmentek. Arról mindenképp szerezzenek tudomást, hogy már elindultak a városba!

Ha együtt folytatják az utat, akkor nincs nagy gond. Úgy kell időzíteni, hogy a kocsi után egy órával érkezzenek. Ha gyorsabbak lennének és próbálnák követni a kocsit, akkor valami zavaró körülmény miatt meg kell állni. (Pl. Leesik egy zsák a felszereléssel a lóról. Valamelyik ló lesántul, mert a patájába belement valami. Innentől csak kötőféken lehet vezetni…) A lényeg, hogy legyen elég idő, amíg a kocsit elviszik a banditák.

Amennyiben valaki mégis előbb indulna, mint a báró, kellemetlen meglepetésben lesz része, mert 10 bandita állja útját és egy aranyat kérnek tőle. Ha kifizeti, akkor útjára engedik. Ha harcolna, akkor nincs esélye, ez erősebb útonállók is itt vannak még. Ekkor elfogják és megkötözve a bokrokba rejtik, nem is foglalkoznak vele tovább, míg a kalandozók oda nem érnek. Mindenki a kocsit várja. A kalandozók természetesen kiszabadítják, de a fegyvereit és felszerelését az útonállók elviszik.

Ha külön indulnak útnak, akkor a banditák támadásánál esetleg beérhetik egymást. Főleg, ha azok sokáig egyezkednek. Ezeket a támadásokat külön kell elmesélni, hogy a többiek ne hallják! Itt is előfordulhat, hogy fogságba esik egy kalandozó. A harc során valószínű, hogy a banditák is meggyengülnek. A lényeg az, hogy le tudják gyűrni őket. Ha az össze egyesével érkezik, akkor is legalább az utolsó tudja kimenteni a többieket!

Ha többen érkeznek egyszerre, akkor biztos a siker

Három útonálló elállja az útjukat, kettő pedig számszeríjjal fedezi őket a bokrok közül. Két lehetőség van. Ha nem fizetnek, akkor megtámadják őket. Először a rejtőző íjászok lőnek. (Meglepetésszerű támadás!) Utána a másik három. Igazából nem jelenthetnek gondot. Ha legyőzik őket, vagy átkutatják őket (10 ezüst, 50 réz, 2db 5 ÉP-s életerő-fiola), akkor megtalálhatják az egyiknél a testőr gyűrűjét. Mindenképp fel kell ismerniük a gyűrűt!

Ekkor is két dolgot tehetnek. Vagy követik a nyomokat, vagy elindulnak a város felé.

 

A város felé indulva:

Ha a város felé indulnak (vagy azért, mert fizettek, vagy azért, mert győztek, de nem akarják követni a nyomokat), akkor épségben eljutnak odáig az esti órákban. Ha volt olyan kalandozó, aki esetleg fizetett és tovább ment, de a többiek később harcba keveredtek, akkor az a kalandozó, aki már átjutott, esetleg visszafordulhat, mivel meghallja a csatazajt. (Itt is be lehet vetni az utazást lassító trükköket). Ha nem fordul vissza, vagy az egész csapat a városba érkezik, akkor a városi őrség a kapunál fog érdeklődni tőle/tőlük, hogy látták-e a báró kocsiját? Tudnak-e róla valamit?

Ha náluk volt a gyűrű (már eltűnt, ha náluk is volt), akkor elmondhatják a gyanújukat. Ha nem jöttek rá maguktól, hogy a kocsit kirabolták, akkor csak azt mondhatják el, hogy találkoztak velük. Beszélhetnek a helytartóval, aki minden részletre kíváncsi. Ígér nekik jutalmat is, ha az unokaöccse nyomára bukkannak, de önként nem ajánl fel embereke nekik. Ha ők kérnének fegyvereseket, akkor 6 embert ad melléjük. Kettő feltűnően kerüli majd őket, csuklyájukat az arcukba húzzák. Ezt csak sikeres érzékelés próbával vehetik észre (te dobj érzékelést mindenkinek, ne tudják, hogy mit és miért dobsz). Ha meg van az érzékelés próba, akkor +2-es nehezítéssel intelligenciapróbát is dobhatnak. Ha ez is megvan, akkor rájönnek, hogy a két férfi a két íjász, aki a kocsit kísérte. Ők tagadnak, hogy nem is ismerik a kalandozókat, és hogy nem is abból az irányból érkeztek. Valóban másik kapun jöttek be a városba és senki nem tudta, hogy milyen küldetésen voltak.

Ha nem jönnek rá a két csuklyás kilétére, akkor elkísérik őket.

Ha a csapat egyik fele esetleg már nyomon van, akkor kimaradnak a javából, de a későbbiekben a két íjász megnehezíti a dolgukat. Esetleg lehet a többi őrnek is a feladata, hogy eltegyék a bárót és a kalandozókat láb alól. Ez majd az adott helyzetben kiderül.

Ha nem kérnek katonákat, akkor visszamehetnek a rajtaütés helyére. Ha nem ölték meg a banditákat, most harcolniuk kell. A nyomok már alig látszanak. De tudják követni őket.

 

Az út a mocsáron át:

A nyomokat tudják követni. Remélhetőleg lesz valamelyik karakternek nyomolvasása, de ne ezzel menjen el a játék, hogy nem látják, merre kell menni.

Ha még reggel követik a nyomokat, akkor azok egészen frissek lesznek. 1-2 órásak. De semmi képen nem érhetik utol a banditákat! Az erdő szép lassan adja át a helyét a mocsárnak. A fák egyre ritkábbak lesznek, a végén már csak bokrok és nádas veszi őket körül. Kb. 4-5 óra, míg odaérnek a rablók tanyájához. Körülbelül félúton sikeres érzékeléspróbával észrevehetnek valami csillogó tárgyat a mocsárban. A hintó az, az útonállók megpróbálták eltüntetni a nyomokat, de nem merült el az egész kocsi az ingoványban, a vége még kilátszik valamennyire. Innen a csapás összeszűkül, ezért is szabadultak meg a kocsitól. A lovakat elvezették innen.

Ha letérnek az útról, akkor 30% esélyük van, hogy ingoványos talajra tévednek, ahol egy felnőtt ember 1k6 perc alatt elsüllyed! A többiek kötéllel, vagy egy hosszú ággal, esetleg a ruháik, öveik összekötözésével kihúzhatják. Ha valaki 1 m-es körzeten belül megközelíti, ő is elkezd süllyedni.

A búvóhelyhez közelítve ritkás facsoport tűnik fel előttük. A fák közül füst száll fel és éles hallással rendelkezők (pl. félelfek, 14-es érzékelés felettiek) női hangokat hallhatnak. Ha jobban szemügyre veszik a facsoportot. akkor láthatják, hogy az ösvény, amin addig mentek elkanyarodik és a távolban egy földhalom látszik a fák közt. Egy közeli fára felmászva láthatnak néhány tetőt is a domb mögött. Közelebb settenkedve pedig láthatják, hogy a földhányás közepén keskeny rés van, 2 lovas férhet el egymás mellett, ez lehet a tábor bejárata. A környékén nádas terül el, ha megpróbálnak belegázolni, az előbb feltüntetett módon elkezd süllyedni az, elöl haladó. Nincs más út befelé.

tábor.JPGBent, a piros épület a konyha, innen hallatszanak a női hangok. (A nők nem fognak támadni.) A barna épület a haramiák szállása, itt alszanak. Innen jönnek ki, ha támadás éri őket. A kék épület amolyan raktár féle, itt vannak felhalmozva a különféle holmik, amiket pénz helyett szedtek el az utazóktól. Van itt minden, agyagedénytől a ruhákon át a friss tojásig. A szürke épület a bandavezér lakrésze, ő innen jön ki, ha támadás van, illetve ide húzódik vissza, ha megszorítják. A narancs színű épület csak egy féltető, szénát tárolnak alatta, illetve ide vannak kikötve a vértesek az oszlopokhoz. A szájuk be van kötve. A fehér tető az istálló, itt vannak a lovak és tehenek. A sárga épület egy kis őrbódé, itt posztol a tábor őre. A zöld foltok fák. A fekete épületben van a báró. Ezt egy külön őr védi, aki messziről ad csak le lövéseket nyílpuskával, nem csatlakozik a harchoz, csak ha megközelítik.

A banditák 5-8-an vannak, ez a kalandozók számától és erejétől függ. Néhányan kézi nyílpuskával támadnak. A támadás elején elengedik a kutyákat is, ezek 3-6-an vannak. Ha elintéztek mindenkit, az őrnél megtalálhatják a hátsó faház kulcsát és kiszabadíthatják a bárót. Ha velük jöttek a katonák és nem szabadították ki a két vértest, akkor az egyik íjász lelövi a bárót. A katonák ekkor a kalandozók ellen fordulnak. Ha kiszabadítják a vérteseket, ők elmondják, hogy a két íjász segített az elfogásukban. Ha fegyvert adnak nekik, akkor segítenek kiszabadítani a bárót és a katonák ellen is segítenek harcolni.

A banditáknál összesen 12 ezüst, 96 réz van. A bandavezérnél a házban, egy fa ládikóban az ágy alatt a padlóba vájt rekeszben 25 arany, 120 ezüst, 634 réz van. Ha összeszedik a fegyvereket, azokért is kaphatnak 10 aranyat összesen. A vályogépületben talált holmit nem tudják elvinni, illetve azt vissza kell szolgáltatniuk a városnak. A báró fejenként 5 arany jutalmat ad nekik.

 

 

Banditák az úton:      Ép: 13                   Fp: 37                     SFÉ:1
Fegyver:             Rövidkard                          Könnyű nyílpuska
Időigény:                   5                                             3
KÉ:                         31                                           31
TÉ:                         46
VÉ :                        92
CÉ:                                                                       31
Sebzés:              1k10                                       1k6-1 (minimum1)

 

 

 

 

Banditák táborban:      Ép: 13             Fp: 38                     SFÉ:1
Fegyver:      Rövidkard                                    Könnyű nyílpuska
Időigény:             5                                             3
KÉ:                   38                                           36
TÉ:                    60
VÉ:                  105
CÉ:                                                                   36
Sebzés:              1k10+1                                   1k6

 

 

Bandavezér:      Ép: 14                   Fp: 48                        SFÉ:2

Fegyver:      Hosszúkard                      Könnyű nyílpuska
Időigény:             5                                             3
KÉ:                    41                                           39
TÉ:                    67
VÉ:                   130
CÉ:                                                                  38
Sebzés:            2k6                                         1k6

 

 

Kutyák:    Ép: 8                   Fp: 20                        SFÉ:0

Fegyver:      Harapás                          
Időigény:          5                                           
KÉ:                 40                                         
TÉ:                  50
VÉ:                 70
CÉ:                                                                 
Sebzés:         1k10                                      

 

A katonák esetén a tábori banditák értékét kell számolni, az íjászok esetén a bandavezér értékeit.

 

Gorviki fejvadászok:      Ép: 13                     Fp: 97                         SFÉ: 5

Fegyver:      puszta kéz                        Fejvadászkard
Időigény:            3                                             3
KÉ:                   55                                           61
TÉ:                   97                                           111
VÉ:                  144                                         153
CÉ:                                                                 
Sebzés:           1k6                                         1k10

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr715332986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása