makszfan 2014.01.08. 11:35

Sakkjátszma igazán nagyban

Di[e]ce

diece1.jpgA Di[e]ce Otoh Saki és Kana Yamamoto sajnos nem túl híres munkája. A sorozat 6 kötettel már 2010-ben befejeződött, azonban még az angol fordítások is messze vannak a végétől, így hozzánk már egyáltalán nem jutott el.

A Di[e]ce egy olyan játék, amely nagyban hasonlít a sakkhoz. Mindegyik típusú bábunak van egy emberi megfelelője, a fekete-fehér párok kinézetre szinte egyformák, egy napon születtek és tulajdonságaik is nagyon hasonlóak egymáséhoz, akár ikrek is lehetnének. A játék célja, hogy az ellenséges csapat királyát megöljék, de a királyt csak a másik király ölheti meg. Olyan játék melyet a valóságban játszanak, emberek ezrei halnak meg közben, a világ vezetői mégis fogadásokat kötnek és élvezettel szemlélik a pusztítást.

A két király az egész iskolájukat elpusztító első játszma során szerez tudomást a Di[e]ce létezéséről és a saját fontosságukról. Kazuki Naruse és Haruki Koutake gyerekkori barátok és álmukban sem gondolták volna, hogy valaha is egymás életére kell törniük.

Egyelőre azt tudják, hogy meg kell találniuk a többi „bábut”, aki hozzájuk tartozik és minél több információt kell szerezniük a játékról és a rendszerről, amely irányítja. De vajon sikerül kerülőutat találniuk, vagy tényleg végezniük kell egymással? Ez még a jövő zenéje… 

Egy igazán akció dús, fordulatokkal és harcokkal teli történet. Túl sok mély mondanivalót ne várjunk azért tőle, nem azért készült, viszont kikapcsolódásnak tökéletes!

Ryamein

diece2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr45746554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása