makszfan 2013.07.29. 22:33

A lány, aki világot teremtett magának

The Melancholy of Haruhi Suzumiya

A Haruhi Suzumiya 2003-ban látta meg a napvilágot light novel formájában Tanigawa Nagaru tollából. A sorozat jelenleg 11 kötetnél tart, valamint készült belőle 4 manga sorozat, anime sorozat, egész estés anime film és jó pár video játék. Az újra feldolgozási mennyiségből láthatjuk, hogy milyen népszerű is ez a sorozat valójában!

A történetet Kyon szemszögéből láthatjuk, aki egy fásult, elsős középiskolás fiú. Haruhi Kyon osztálytársa, akinek „célja”, hogy a fiút minél több kalandba rángassa bele, lehetőleg természetfelettiekbe, mert a lány szinte mániákusan vágyik valami extrára, például űrlényekre, időutazókra vagy paranormális képességekkel rendelkező emberekre. Hogy ezeket a területeket kutathassa, Kyonnal megalapítják az SOS brigád nevű klubot az iskolában.

A brigád tagjai még Yuki Nagato, Mikuru Asahina, és Itsuki Koizumi. Ez a három tag nem átlagos ember. Mind különleges képességekkel rendelkeznek és a titkaikba Kyont is beavatják. Mindhárman egy-egy szervezettől jöttek, hogy megfigyeljék Haruhi világteremtő képességét. A lány ugyanis a gondolataival képes olyan világot teremteni, amilyenre vágyik. Kyonra hárul a feladat, hogy Haruhit az átlagélet illúziójába ringassa, miközben természetfölötti dolgok történnek a háta mögött, nehogy ráunjon a világra és az egészet kitörölje.

Egy eszement alapfelállás eszement szereplőkkel és eseményekkel. Viccesebbnél viccesebb helyzetekbe botlunk, amit csak tetéz a második évad felén áthúzódó nyaralás történeti szál, ahol 7 részen keresztül a nyár utolsó hetét ismételik szinte ugyanúgy. Az anime világában ezt a hetet 15.532-szer ismétlik meg, mire Kyon rájön, hogy Haruhinak mi hiányzott a nyárból, miért nem volt hajlandó továbblépni.

Aki egy kis könnyed szórakozásra és nevetésre vágyik, annak bátran ajánlhatom!

Ryamein

haruhi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr865432880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása