makszfan 2013.05.10. 15:49

A Bosszú Angyalai

képr1.pngA tavalyi év legnagyobb mozi sikere ismét bebizonyította, hogy a képregények hősei a mozivásznon is megállják a helyüket. A Magyar-országon Bosszúállók címen bemutatott mozifilm eredetije A Bosszú Angyalai címen jelent meg. Ez egy szuperhős-csapat a Marvel Comics képregényeiben. Első szereplésük az 1963 szeptemberében megjelent Avengers induló számában volt.

Az „Angyalok gyülekező!” csatakiáltásukról ismert, „A Föld legnagyobb hősei”-t tömörítő csapat eredeti felállásában a Hangyát, a Darazsat, Thort, Vasembert és a Hulkot foglalta magában. A csapatot nem a filmben látható S.H.I.E.L.D. hozza létre, hanem a szuperhősök önálló szerveződése. Összetétele azonban gyakran változott, új tagok léptek be, régiek vonultak passzív állományba, majd tértek vissza. Számos karakter újra és újra visszatért a csapatba, ilyenek voltak például a Skarlát Boszorkány, Higanyszál, Sólyomszem, Vízió, Fekete Özvegy, vagy a csapat vezetője, Amerika Kapitány, akit az Angyalok találnak meg jégbe fagyva, és eleinte még nem tölt be vezetői szerepet.

A csapat tevékenységükre hivatalos engedélyt, de legalábbis elfogadott státuszt kapott az Egyesült Államoktól és az Egyesült Nemzetektől. A tagok származása és eredete igen vegyes; vannak köztük mutánsok, istenek, androidok, mesterségesen megerősített emberek, földönkívüliek, és egyszerű halandók is. Persze a képregényben is többször összetűzésbe kerülnek egymással, akárcsak a filmben. Vasember és Amerika Kapitány azonban csak a Polgárháború című sorozatban kerül egymással szembe. (Erről előző számunkban olvashattatok.)

Az új idők mindig új hősöket hoztak. A filmben a képregény legnépszerűbb karakterei kaptak szerepet, de a későbbiekben biztosak lehetünk benne, hogy változni fognak a résztvevők a mozivásznon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr365293926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása