makszfan 2014.02.01. 13:37

Shingeki no Kyojin

Attack on Titan

A Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) eredetileg Hajime Isayama mangájaként látta meg a napvilágot 2009-ben. Az anime idén áprilistól szeptemberig futott, és merem állítani, hogy az idei év egyik legnépszerűbb sorozata volt. Mi sem mutatja ezt jobban, mint a Japánban kijött rengeteg extra sorozatnyi manga, valamint az itthoni Conokon a rengeteg cosplayező ember. A jövőben egy élőszereplős filmre is számíthatunk. ;) A 26 részes anime nem zárta le a történetet, így folytatásra is biztosan számíthatunk, a kérdés csak az, hogy mikor.

snk1.jpgEgy olyan világban játszódik, ahol az embereket majdnem teljesen kiirtották a Titánoknak nevezett óriási emberszerű lények. Ezek az óriások kivétel nélkül megtámadják az embereket, megölik, illetve megeszik őket. Senki sem tudja honnan vagy miért jöttek, sem azt, hogy miért viseltetnek ekkora ellenszenvvel az emberek iránt.

Az emberiség maradéka falakkal körülhatárolt területre menekült. Három egyre magasodó koncentrikus fal veszi őket körül, a Maria, Rose és Shina, három kerületre osztva a megmaradt kis földet, ahová az emberek visszaszorultak. Száz évig élhettek itt békében, mielőtt egy többinél is hatalmasabb Titán meg nem jelent a kapujukban és gyakorlatilag rájuk nem törte az ajtót.

A Titánokat csak egyetlen módon lehet megölni, ha a nyakszirtjüknél egy elég mély vágást tudnak ejteni. Minden más sérülés hamarosan begyógyul a gyors regenerációjuknak köszönhetően. Erre az egyetlen gyengepontra alapozva fejlesztették ki a katonaságnál használatos Ritta Kidoo Souchit (3D Manőverfelszerelést), mely lehetővé teszi az emberek számára, hogy a 3D térben mozoghassanak. Nagy mozgásszabadságot és gyorsaságot biztosít a használónak, de ugyanakkor veszély is.

A hadsereg három ágazatra tagolódik. Az első, ami a legkönnyebb az összes közül a Kenpeidan (Katonai rendőrség), a legbelső falon belül vigyázzák a rendet. Minden évben csak a 10 legjobb újoncot hívják meg maguk közé. A második a Chuuton Heidan (Helyőrség), akik a falakat és a falakon belüli városokat védik a Titántámadások esetén. Valamint harmadik, a legveszedelmesebb terület a Chousa Heidan (Őrjáratozó testület), akiknek a feladata a falakon kívülre menni, és megpróbálni minél több információt gyűjteni a Titánokról.

Főszereplőink Eren Yeager, fogadott nővére Mikasa Ackerman és a barátjuk Armin Arlert abban a városban éltek, ahová a Titánok betörtek. A óriások elpusztítják szinte az egész várost, és Eren édesanyja meghal, ezért a fiú bosszút esküszik. Mikasával és Arminnal együtt hárman belépnek a katonaság kötelékeibe, ahol hosszadalmas és kegyetlen kiképzés veszi kezdetét. Végül mindhárman a Chousa Heidanba lépnek be. Néhány évvel később, miután szereplőink befejezik a kiképzésüket, a Titánok újra rátörnek az emberiségre, de vajon sikerül-e megállítani őket?

Egy nagyon jó, akciódús, pörgős sorozat, azonban egy-egy harcot részeken keresztül tudnak húzni, így néha azt érezhetjük, hogy a történet nem halad sehová, csak egy helyben toporgunk, azonban a sok váratlan fordulat és rejtély, amivel szembetalálkozunk, mégis mindig meggyőz minket a folytatásról. A szinkronhangokat nagyon jól eltalálták és a zenére sem lehet a legkisebb panasz sem, nagyon jó aláfestést ad a sorozat, kissé borongós, rejtelmes hangulatához. Aki szereti az akciót, és szeretne egy kicsit egy apokaliptikus világban barangolni, annak mindenképpen ajánlom.

Ryamein

snk2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr705792791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása