makszfan 2013.07.15. 22:52

Pénz beszél, a kutya meg megette a jövőd

Avagy C – The Money of Soul and Possibility Control

A C – The Money of Soul and Possibility Control igenis egy japán eredeti anime, akármennyire is mást sugall a cím. Egy nem túl hosszú, 11 részes sorozat a 2011-es tavaszi szezonból.

Japánt csak egy utolsó pillanatban érkező hatalmas adomány mentette meg a gazdasági összeomlástól. Azóta az életkörülmények nem javulnak, az emberek csak tengetik mindennapjaikat a munkanélküliségben, bűnözés és kétségbeesés közepette. Kimimaro egy átlagos egyetemista, aki biztos megélhetésre és nyc.jpgugodt életre vágyik.

Egy nap egy furcsa, bohócra hasonlító figura, Masakaki látogatja meg, és rengeteg pénzt ajánl fel neki, cserébe a fiú jövőjét kéri biztosítéknak. Hosszú gondolkodás után végül Kimimaro beleegyezik. Masakaki elkalauzolja a fiút egy különleges, rejtett világba, az Üzleti Negyedbe (Financial District), ahol a hetente rendezett viadalokon kell majd részt vennie. Segítségül egy abból a világból származó társat kap maga mellé, ő fog harcolni, míg az emberi társ irányít. Kimimaro társa Msyu lesz, egy furcsa, piros ruhába öltözött lány piros szarvakkal a fején.

A küzdelmek pénzbe kerülnek és a harcosok minden cselekedetéért külön kell fizetni egy közös kasszába, amit a csata végén a győztes fél nyer meg. Minél erősebb az ellenfél annál többet nyerhetnek, de annál nagyobbat is bukhatnak! Ha egy résztvevő elveszíti az összes pénzét, többé nem térhet vissza a Negyedbe és elveszíti a jövőjét, lehet ez család, ház, munka vagy akár az illető élete is.

Minden országnak van saját Üzleti Negyede. Ha az Üzleti Negyed közös kasszájából kifogy a pénz… akkor kerül válságba az adott ország gazdasága.

Japánban ismét kifogyóban van a kassza… Vajon most is lesz egy nagylelkű adományozó? Vagy az ország úgy tűnik el a térkép színéről, mintha ott sem lett volna?

Ez egy elég komoly hangvételű, elgondolkodtató anime. A mostani világválság közepén kínál egy alternatív „megoldást”, választ a miértekre. Persze nem valószínű, hogy a valódi igazságot kaptuk, ám, mint tudjuk, sosem lehetünk biztosak benne, hogy a felszín mögé is belátunk!

Ryamein

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr745406468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása