Magyarországon 1997 óta létezik szervezett körülmények között Csillagok Háborúja (Star Wars) rajongói klub. Ezzel szinte egy időben kezdtek a lelkes rajongók otthoni körülmények között egyedi jelmezek készítésébe. Rohamosztagos jelmez készült kartonból és öntapadós tapétából. Biker sisak tányérból és műanyag lemezekből. Az idő előrehaladtával lehetőség nyílt méregdrága külföldi jelmezeket, jelmez-alkatrészeket vásárolni, és egyre profibb, minőségibb501.jpg jelmezeket készítettek a rajongók. 2006 nyarán a magyar Star Wars klub jelmezes tagjai közül páran elhatároztuk, hogy az USA-ban akkor már 8 éve létező és hivatalosan is elfogadott jelmezesek tömörítő klub – az 501-es Rohamosztagos Légió (www.501st.com) – mintájára, egy kizárólag a szigorú minőségi követelményeknek megfelelő profi jelmezekkel rendelkező rajongókat tömörítő klubot hozunk létre és felvesszük a kapcsolatot az amerikai klubbal.

Azt kevesen tudják, hogy azt ötlet magvait Gerald Home ültette el a fülembe, amikor 2006-ban az Átjáró-nap vendégeként hazánkban volt. A rendezvény rendezőinek hála pár órára egyedül hagyták én meg gondoltam leülök beszélgetni vele, hogy ne unatkozzon. Majd 2 órát beszélgettünk, és elmesélte, hogy milyen az 501-es Légió külföldön, mesélt a közös rendezvényeikről. Ő biztatott, hogy alakítsuk meg a magyarországi helyőrséget. Hosszas egyeztetések, fényképküldések a jelmezről, és pár apró finomítás után, 2006. augusztusában hivatalosan is elfogadták a jelmezemet mint 501-es Légiós jelmez, és 4 hónappal később 2006. decemberében hivatalosan is elfogadott tagjaivá váltunk a Légiónak, aminek eredményeképpen megalakulhatott az első olyan magyarországi Rajongói Klub, amely profi jelmezeivel képviselte hazánkban azt az 501-es Légiót, amely a LucasFilm és maga George Lucas elismerését is kivívta. Helyőrségünknek jelenleg 32 regisztrált tagja van (és több mint 45 jelmezünk van). 2013 áprilisában kivívtuk a Garrison rangot, amihez 25 regisztrált tag szükséges.

Csapatunk célkitűzése, hogy lehetőséget biztosítson minden érdeklődő számára a Csillagok Háborúja világában szereplő karaktereket megszemélyesítő, professzionális jelmezzel rendelkező rajongókkal történő személyes találkozáshoz és hogy a Star Wars jelmezes karaktereinek segítségével jótékonysági eseményeket látogassunk, támogassunk, szervezzünk. Emellett persze szereplőket tudunk biztosítani különféle nyilvános- és privát fellépésekhez, rendezvényekhez is.

Csuka Gábor, a Magyarországi Helyőrség Parancsnoka (CO)

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr505408740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása