makszfan 2013.12.03. 18:30

ToMACon 2013

12016_454298781314121_854126253_n.jpgAz előző számban csak előzetes tervek szerepeltek a júliusban megrendezendő ToMA Conról, melyet a M.A.K.SZ. Fan Klub a PAF Kulturális egyesülettel és a DAKU és SZAC segítségével kívánt megrendezni. Most erről a rendezvényről szeretnénk nektek beszámolni néhány mondatban.

Minden kezdet nehéz, ezt mi is megtapasztalhattuk a rendezvény szervezése során. A klubok kijelölt emberei nagyon sokat dolgoztak rajta, hogy a con a lehető legjobban sikerüljön. Most már elmondhatjuk, hogy nem hiába. A rendezvény szinte a legnagyobb kánikulában került megrendezésre, és a Művelődési ház előtt kézműves kirakodó vásár volt, amiről semmiféle tájékoztatást nem kaptunk. Jóval a 9 órás kezdés előtt elkezdtek érkezni az érdeklődők, ami elég bíztatóan hatott a szervezőkre. A kezdeti kavarodás után aztán a beléptetés és a megnyitó már simán zajlott. Nagy Ramóna és Kocsis Ági először szerepeltek műsorvezetőként, de mind a ketten kitűnően megállták a helyüket, nekik köszönhető, hogy zökkenőmentesen zajlottak a programok a színházteremben.

A nap során azután folyamatosan érkeztek az árusok, illetve a meghívott vendégek is, akik kissé nehezen találtak oda hozzánk, de szerencsére mindenki megérkezett. A legnagyobb sikert a vártnak megfelelően a Star Wars rajongók alkotta 501-es Légió aratta, akik mind jelmezbe bújtak és még egy kis előadással is kedveskedtek a nézőknek. Velük tettünk egy rövid kirándulást a Simon cukrászdába is, ahol először döbbent, majd mosolygós arcok fogadták őket. Sikerült megdöbbenteni az ott fagylaltozó embereket.

A nap során nagy sikert aratott még az Aiki Hikari Ryu Harcművészeti iskola harcművészeti bemutatója is, melyen Szöcs Gábor kétszeres grappling világbajnok ismertette meg a nézőket a jiu jitsu rejtelmeivel. A BATár Cosplay Team egy rendhagyó és érdekes bemutatót tartott, melyen a gyönyörű jelmezeken kívül bemutatták a magyarországi cosplay élet szereplőit is, illetve beszéltek nekünk a cosplay különböző formáiról. Ez egy igazán lebilincselő és érdekes előadás volt.

tomacon2.jpgA legjobban várt, illetve leglátványosabb program a Cosplay verseny volt, melyre 12 nevező is érkezett. A szervezés során nem számítottunk ennyi nevezőre és egyáltalán ennyi jelmezesre a nap folyamán. A verseny végén pedig egy közös csoportkép miatt az összes jelmezest összegyűjtöttük a művelődési ház lépcsőjére, hogy azok is érzékelhessék az esemény hangulatát, akik nem tudtak ellátogatni hozzánk. Ezt a csoportképet láthatjátok a következő oldalon, illetve a ToMA Con facebook oldalán is sok képet találhattok, melyet mi vagy a vendégek töltöttünk fel az eseményről.

A nagyobb programok mellett sok kisebb is zajlott a rendezvényen, lehetett Yu-Gi-Oh! versenyen, rajzversenyen, zenefelismerő versenyen, kincskeresésen indulni. Ismerkedhettek a látogatók az Android: Netrunner (The Card Game), Cardfight!! Vanguard, Jade Dynasty, és Guild Wars 2 játékokkal egy-egy bemutató keretében, majd ki is próbálhatták őket a helyszínen. Lehetőség volt továbbá origami hajtogatásra is, aminek köszönhetően egy egész fát sikerült megtöltenünk a papírvirágokkal. A DDR rajongók sem unatkozhattak, hiszen szinte egész nap folyamatosan rophatták az emeleti teremben.

Az anime kedvelőknek három 20 perces meglepetés filmet vetítettünk le, és mellette AMV vetítések mentek a programok között. A képregények kedvelőinek külön pultot állítottak fel a klubtagok, ott lehetett régi és új képregényeket nézegetni, illetve az ország legnagyobb The Walking Dead képregény-gyűjteményét is kiállítottuk Németh János jóvoltából. A szerepjátékosok pedig a részükre fenntartott teremben tudtak játszani, vagy megnézni a Főnixcsarnok Malifaux és Warhammer Fantasy terepasztalos stratégiai játékok bemutatóját.

A nap végén az eredményhirdetés után a Home Made Asia együttesének fellépését nézhették végig a kitartó vendégeink. Sajnos ez csúszott egy kissé, ezért akiknek korábban indult a busza hazafelé, azok már nem láthatták az együttes debütáló koncertjét.

Mindent egybevéve egy könnyed hangulatú, vidám kis esemény volt ez itt Tamásiban. Szerencsére sok jó visszajelzést kaptunk a helyszínen és utólag is. A rendezvény célja az volt, hogy egy kissé másképp mutassa be a különböző műfajokat, mint máshol látható, illetve, hogy a manga, képregény és szerepjátékok kedvelői egyformán jól érezhessék magukat közösen egy napig. Ezt sikerült teljesíteni, noha a szerepjáték rajongók kevesebb számban látogattak el, mint azt vártuk volna, de a jövőben azon fogunk munkálkodni, hogy hozzájuk is eljusson a rendezvény híre.1001885_482309618513037_1289320345_n.jpg

HN

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr435673849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása