makszfan 2014.01.20. 09:08

Ynevi tájak

Az alábbiakban olyan országok, tájak lesznek felsorolva, ahova M.A.G.U.S. karakterként meggondolandó, hogy betegye-e a lábát az ember? Ez természetesen a kezdő karaktereknek szól, a gyakorlottabbak ezekkel már bizonyára tisztában vannak, netán volt „szerencséjük” játszani valamelyik helyszínen.

 

Krán: Dél-Ynev legveszedelmesebb vidéke. A „Gonoszság Hazája”, ahogy sokan nevezik. Hallatán megremegnek az emberek (sokszor a játékosok is). Hogy mitől ennyire félelmetes? A gonosz istenség, Ranagol félisteni fiai Shackallor vezetésével évezredek óta uralják a Kráni Hegység által körülvett területet. A kezdeti időkben emberek nem is éltek itt. Az ősidők óta az aquirok hazája volt, a mai napig itt élnek a legtöbben és sokszor a valós hatalom birtokosai is. Van olyan belső tartománya Kránnak, amiben nem is él rajtuk kívül más faj. Emberek csak a külső tartományban élnek, de az ő értékrendjüket is annyira eltorzította Ranagol hite, és a kiemelkedetté válni akarás, hogy szinte sehova nem tudnak beilleszkedni szülőföldjükön kívül. Az egyedüli hely Gorvik, ahol szintén Ranagol vallása szerint élnek, és sok a kráni betelepült.

A külvilági utazók egy egészen más értékrenddel találkozhatnak, ami az ember számára idegen, inkább az akvírokra jellemző, de az orkok, kráni elfek is könnyebben átvették. A lényege, hogy a kiemelkedettséget elérje az „ember”. Ezt az érzelmek teljes feladásával érhető el. A vallás szerint ezek lehúzzák, akadályozzák a személyiséget a szellemi tökéletességben. Akinek nincsenek érzelmei, az hibátlan, magasabb rendű társainál. Ha valaki mégis vétene ezen törvény ellen, kínhalállal kell vezekelnie, de nem feltétlenül a sajátjával, megteszi az is, ha másnak okozunk szenvedést.

 

Ediomad:Az Északon fekvő hegylánc az egyik legrettegettebb környék egész Yneven. Felszínén még viszonylagos biztonságban érezheti magát az ember, nem különbözik a kontinens többi tájától. Orkok, óriások és más különleges lények itt is megtalálhatóak, de nem ők jelentik az igazi veszélyt. A hegyek gyomrában lakozik a legősibb pusztító erő, ami Yneven élt valaha. A hegység a másik hely, ahol az ősi faj, az aquirok a mai napig nagyobb létszámban megtalálhatóak. Hegy mélyi járataik kész útvesztők, és kevés kalandozó mondhatja el, hogy épségben visszatért volna belőlük. A lények ritkán mutatkoznak a felszínen, de ha megteszik, akkor általában foglyokkal térnek vissza, akiken általában kísérleteket végeznek, vagy áldozatul használnak.

Elátkozott vidék: A neve is mutatja, hogy nem egy átlagos környék. Az egész kontinens legveszélyesebb helye. Az egykori Kyr Birodalom Rualan tartománya egy földre szállt isten, Orwella ártó mágiáinak hatására változott meg. Földjét élőholtak és más veszedelmes lények járják a mai napig. A vidéken a legtöbb növény és állat mérgező valamilyen formában. Mintha az egész környezet arra törekedne, hogy az oda tévedőt elpusztítsa. A fák, gombák, mohák közt is gyakori itt a húsevő, ragadozó életmódot folytató. Aki lepihen aludni valahova, előtte jól nézzen körül, mert egyáltalán nem biztos, hogy reggel felébred, ha nem jól választja meg a helyszínt.

Az itt élő lények szinte mind alkalmazkodtak ezekhez a környezeti viszonyokhoz. A mérgekre szinte mind immunisak. A legtöbb pedig valamilyen különleges képességre tett szert az évezredek folyamán. Ezek nélkül lehetetlen lenne a túlélés azon a vidéken. Az ide tévedő idegenek túlélési esélyei tehát igen csekélyek, amit csak tetéz még az, hogy az évezredekkel korábbi csaták kéklő idővonalakon újra és újra megismétlődnek.ynev2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr845771531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása