Backstab_Bindo_Gearbomb_TCG.jpgUtatok során egy kis erdei falucskába értek. A település 15-20 házból áll, és nagy csoportosulást láttok az egyik ház előtt. Az emberek egymást túlkiabálva beszélgetnek, izgatottan mutogatnak. Mikor észrevesznek benneteket, hirtelen elcsitulnak, egymás közt kezdenek el sugdolózni. Néhány pillanat múlva egy magas, vékony férfi lép elétek.

 

-  Üdvözlünk benneteket falunkban! Ne haragudjatok, amiért feltartóztatunk benneteket, de látjuk, hogy fegyverforgatásból éltek. A segítségeteket szeretnénk kérni. Kérlek, szánjatok ránk egy kis időt. Meghallgatnátok a problémánkat?

 -  Tegnap éjjel egy csapat goblin tört rá a falura és elrabolta ez egyik asszony gyermekét, Berdát. A támadók nem lehettek túl sokan, de nekünk nincsenek fegyvereink, nem merünk a nyomukba eredni. Ha visszahoznátok a fiút, akkor meghálálnánk fáradozásaitokat.

 -  A fiút egy erdei ösvényen vitték magukkal, mely nyugatra vezet. 3-4 órája indulhattak, lóháton gyorsan utolérhetitek őket.

 A csapat elindul az ösvényen. Néhol lábnyomokat, letört ágakat látnak. Nem rég haladhatott erre egy csapat, meglehetősen sietősen. A kis csapás elég keskeny, csak egyesével lehet rajta elférni, és alacsony is. A kalandozóknak meg kell határozni, milyen sorrendben követik egymást.

 Egy órás lovaglás után fejszecsattogásra lesznek figyelmesek. Az ösvény kettéágazik, a hang jobb oldalról jön, a nyomok balra vezetnek.

 

Jobbra:

Néhány percnyi lovaglás után egy kis viskóhoz érkeznek, ahol egy férfi fát aprít a ház előtt. Gyanakodva nézegeti őket, a fejszét szorosan markolja.

 -  Mi járatban errefelé? – kérdi.

 Ha elmondják neki, hogy kit keresnek, akkor a favágó a következőt válaszolja.

 -  Ha a goblinokat keresik, akkor jó felé járnak. Bár az én tanyámat messze elkerülik, de a hegyekben van a barlangjuk, itt folytatódik az ösvény, menjenek rajta egyenesen, majd az első elágazásnál balra. Egy régi bányába fogtok jutni. Ha végig mentek a járaton, találtok egy lezárt ajtót. Adok hozzá egy kulcsot, így hátba támadhatjátok a goblinokat.

 Ha nem mondják el, hogy miért lovagoltak arra, vagy modortalanul válaszolnak neki, akkor elküldi őket, nem mond semmit. Kénytelenek az elágazástól folytatni az utat. Ha valamiért harc alakulna ki, akkor a Goblin törzsfő statisztikáit kell alkalmazni. Ha átkutatják, nem találnak nála semmit.

 Az ösvényen haladva elérnek a bányához. A sziklafalba van vájva, vastag rönkök tartják a tárna tetejét. A bejáraton belépve a falba fúrt tartókban találnak néhány fáklyát. Hamar elérik az ajtót, amit nyit is a kulcs. Ha csapdakereséssel próbálkoznak, akkor sem találnak semmit, ha sikeres a keresés. Nincsenek csapdák. Innentől az utolsó teremnél leírtak szerint alakul a kaland.

 

Balra:

Az ösvény tovább kanyarog a fák közt. A fejszecsattogás hamarosan elhalkul. A fák ritkulni kezdenek és egy meredek sziklafalhoz érnek. Az ösvény a fal mellett folytatódik, balra halad. Nem sokára egy tárna bejáratához érkeznek. Vastag rönkökből építették a bejáratot. Ha közelebb merészkednek, akkor halk, morgás szerű beszédet hallanak. A goblinok beszélgetnek a saját nyelvükön.

Valamilyen módon meg kell támadniuk őket. A statisztikáik megegyeznek az egyszerű goblinokéval. Miután legyőzték őket, találhatnak az egyiknél egy vas kulcsot, ha átkutatják őket. Ezután felfedeznek néhány fáklyát a falon lévő fáklyatartókban.

 A folyosó mélyen benyúlik a hegy belsejébe. Csend veszi őket körül. Csak néha hallatszik, ahogy egy-egy csepp csattan az alatta lévő pocsolyába. Kis idő után egy fa ajtó állja útjukat. Ha náluk van a kulcs, akkor megpróbálhatják kinyitni. Ekkor a csapda nem lép működésbe! Ha nincs kulcsuk, a tolvajnak kell a Zárnyitást használnia. Dobni kell csapdaleszerelést, és ha nem sikerült, akkor 6 oldalú kockával kell dobni, akire esik a dobás, azt egy kő találja fejbe, ami a csapda része volt. Ez 2 pontot von le tőle. Ha sikerült a csapdakeresés, akkor a tolvaj kiakasztja a rugót, ami működésbe hozta volna.

 

Utolsó terem:

Az ajtón túl egy újabb folyosót találnak, amin haladva egy terembe jutnak. A teremben 3 goblint találnak, akik éppen egy gyerek mellett vitáznak. Goblin nyelven beszélnek. Mikor meglátják a kalandozókat a törzsfőnök emberi nyelven kiált rájuk:

 -  Kik vagytok? Hogy kerültök ide?

 Innentől beszélhetnek vele, vagy támadhatnak. A gyereket nem fogják átadni nekik, és egy idő után megtámadják őket a goblinok, hacsak ők nem támadnak előbb. A harc elkerülhetetlen. Két goblin esetében ez egyszerű goblin statisztikáit kell használni, a harmadik esetén a goblin törzsfőét. Miután legyőzték a goblinokat, abba az irányba távozhatnak, ahonnan jöttek. Ha nem a favágó irányából jöttek, akkor a fiú elmondja nekik, hogy a másik folyosón még 2 goblin van.

 A faluba visszaérve a parasztok hálásan fogadják őket, és a gyerek anyja megköszöni, hogy megmentették a fiát.

 

Goblinok

Fizikum: 5
Ügyesség: 5
Támadás: 7 (2)
Védekezés: 10
Sebzés 1 (csatabárd)
Életerő: 6

 

Goblin törzsfőnök

Fizikum: 5
Ügyesség: 6
Támadás: 7 (Csatabárd)
Védekezés: 11
Sebzés: 2 (csatabárd)
Életerő: 7

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr705299168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása