makszfan 2013.07.29. 22:41

Maffiafőnök leszel, vagy meghalsz?

Katekyou Hitman Reborn!

A Katekyou Hitman Reborn! manga Amano Akira alkotása. A hazájában elég nagy népszerűségnek örvend, bár sajnos a történet már lezárult. 409 fejezetet és 42 kötetet ért meg a sorozat. Jó pár magyar csapat dolgozik lelkesen a fordításon, így a szemfüles olvasók könnyedén találhatnak magyar fejezeteket is. A mangából készült egy 203 részes anime is, amire később még visszatérek.

Történetünk elején megismerkedünk Sawada Tsunayoshival, akinek rosszak a jegyei, nem jó a spkhr1.jpgortokban és ráadásul mindenki egy lúzernek tartja. Egy nap az anyja egy magántanárt hív, akinek a hirdetését a postaládájukban találta. A tanár meg is érkezik... egy csecsemő képében és Reborn néven mutatkozik be. Miután jól elpáholja hősünket, még közli vele, hogy ő valójában egy bérgyilkos és a híres, olasz Vongola maffia jelenlegi (9-ik) feje küldte, hogy maffiavezért faragjon a semmirekellő fiúból. Nem csoda, hogy a lassú felfogó képességgel rendelkező Tsuna eleinte nem akar hinni a fülének, de nem is igen fűlik a foga a furcsa módon tálalt munkához.

Reborn tanítási módszerei meglehetősen különcek. Az első leckét azzal indítja, hogy fejbe lövi Tsunát az úgynevezett Utolsó Akarat lövedékkel. Ennek a tölténynek a sajátossága, ha a célpont megbán valamit a halála pillanatában, akkor feltámad és az utolsó kívánságát meg is próbálja teljesíteni.  Tsuna nem tehetett mást, mint a lövedék hatása alatt félmeztelenül szerelmet vallott az iskola legszebb lányának.

Már maga a főszereplő, a csecsemő bérgyilkos és a különös töltény erősen engednek következtetni a tényre, hogy itt bizony egy komédiával állunk szemben. Nem is akármilyennel. A furcsa kalandok, fegyverek és a még furcsább szereplők egymást érik elképesztően nevetséges helyzetekbe sodorva Tsunát. Azonban nem marad ez mindig így. Ahogy Tsuna is komolyodik és elkezdi komolyan venni a feladatát, úgy lesz a sorozat hangulata is kicsit komolyabb, több harc és több mágia vár minket. Azért nem kell megijednünk, nevetésből sem lesz hiányunk később sem, csak a hangsúly kissé áthelyeződik a megpróbáltatásokkal dúsabb, komolyabb vonalra.

Tsuna lassacskán felnő a feladathoz, rengeteg új barátot és nem mellékesen ellenséget is szerez magának. A hat Őrző, még ha páran nem is bíznak benne feltétlenül, mindig hűségesen segíti a kétbalkezes hősünket. Az Őrzők segítik a maffiavezéreket, mindnek megvan a saját képessége és természetesen minden generációs vezérnek megvannak a maga Őrzői. A képességek az Utolsó Akarat Láng típusától függőek. A típusok: Ég, Vihar, Eső, Villámlás, Nap, Felhő és Köd. Az Ég attribútum mindig a vezéré, a másik hat, pedig az Őrzők között oszlik el.

Főszereplőink eleinte egymással állnak harcban, majd lassacskán megtanulnak együtt dolgozni. Kalandjaik és csatáik során eljutnak a jövőbe és egy az egész világot behálózó összeesküvésről is lerántják a leplet.

Egy kicsit beszéljünk az animéről is. Azt hiszem az sokat elárul róla, hogy az esti matiné időpontban került vetítésre, így, mint sejthetjük, elég sok részlet kicsit ferdítve, cenzúrázva jelenik meg. Gondolok itt a véresebb jelentekre és szereplők szokásaira (pl a Vihar Őrző a mangában láncdohányos és a cigijével gyújtja meg a dinamitjait, míg az animében azok csak úgy maguktól a semmiből gyulladnak meg).  A sorozat nem is fedi le a teljes mangasorozatot, így az utolsó pár történetszál, már nincs is benne. Személy szerint nem ajánlom az anime verziót, akit érdekel a történet a mangát olvassa el.

Vajon Tsuna kellően felnő a feladathoz és elvállalja a maffia vezéri szerepet, amihez eleinte semmi kedve sem volt? Hát… olvassátok el és megtudjátok!!

Ryameinkhr2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://fanbook.blog.hu/api/trackback/id/tr575432895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása